Statische paalproeven HES Hartel Tank Terminal Rotterdam

De HES Hartel Tank Terminal op de Hartelstrook in de haven van Rotterdam is een tankterminal in ontwikkeling. Moederbedrijf HES International is een zeer ervaren speler op het gebied van op- en overslag van (natte) bulkgoederen en ontwikkelt deze tankterminal voor de op- en overslag van olieproducten en biobrandstoffen op de Hartelstrook, aan de zuidzijde van de Mississippihaven op de Maasvlakte.

Op het terrein van 27 hectare komen 54 tanks met een capaciteit van circa 1,3 miljoen m3. De tanks variëren in grootte van 5.000 tot 50.000 m3 en zijn geschikt om verschillende producten in op te slaan.

In opdracht van Keller Funderingstechnieken b.v. te Alphen aan de Rijn heeft APTS 2 statische proefbelastingen ter verifiëring van het beschikbaar draagvermogen van een Rigid Inclusion (RI) uitgevoerd. De 2 RI’s werden belast tot een maximale testbelasting ad. 2.689 kN. APTS heeft deze testen uitgevoerd met eigen materieel, hetzelfde geldt voor alle aan- en afvoer van testequipment en overige benodigdheden.

Facts & Figures

  • APTS
  • Keller Funderingstechnieken

Gerelateerde projecten

DLT paalproeven Woonzorgcentrum te Mechelen
RLT paalproeven Shimizu / Mitsui Factory te Geleen
Rapid Load Tests Utrecht
Paalproeven Audi Brussels
Belastingproeven te Loppersum
DC Appelweg Moerdijk
Statische paalproeven Terneuzen
Spoorbypass Mechelen
Galecopperbrug Utrecht (A12)