Over APTS > Bedrijfsprofiel

IFCO

IFCO Funderingsexpertise bv


Deskundig advies

De adviesafdeling bestaat uit een team hoogwaardig gekwalificeerde en ervaren ingenieurs. Zij leggen zich met name toe op het verstrekken van funderingstechnische adviezen in de ontwerpfase. Zo kunt u bij IFCO terecht voor onder andere het ontwerp van bouwputten en bemalingen, damwand- en stabiliteitsberekeningen, funderingen op staal of op palen.

Bovendien is IFCO gespecialiseerd in geotechnische instrumentatieprojecten en advies bij het bouwrijp maken van zettingsgevoelige terreinen.

U kunt IFCO ook inschakelen bij het voorkomen, begeleiden en oplossen van schadegevallen bij bestaande constructies. Daarnaast wordt IFCO als onafhankelijk adviseur veelvuldig gevraagd voor arbitrage en het geven van een 'second opinion' bij schadegevallen.

Kostenbesparend

Door zo nauwkeurig mogelijk het toekomstig gedrag van funderingen te voorspellen kan aanzienlijk worden bespaard op constructies. Bij het opstellen van adviezen streeft IFCO ernaar om die oplossing aan te bieden die ook praktisch goed uitvoerbaar is en een optimale prijs/kwaliteit verhouding bezit.

Daarnaast is IFCO continu op zoek naar efficiënte oplossingen voor vaktechnische problemen. Dit heeft o.a. geleid tot de ontwikkeling van de IFCO-methode. Met deze geavanceerde methode voor het versneld bouwrijp maken van zettingsgevoelige terreinen boekt u aanzienlijke tijdwinst.

Ervaren

In Nederland is IFCO als adviesbureau sinds 1988 onder andere betrokken (geweest) bij grote infrastructurele projecten zoals de aanleg van de eerste geboorde tunnel (Heinenoord) en de 5de baan van Schiphol, het bouwrijp maken van talrijke nieuwbouwlocaties in de Randstad en de verdubbeling van de A2. Per jaar controleert IFCO door middel van akoestische metingen de integriteit van zo'n 100.000 betonpalen. Tevens wordt IFCO bij een honderdtal verschillende projecten ingeschakeld voor het uitvoeren van trillingsmetingen.

Klik hier voor de website van IFCO Funderingsexpertise bv: www.ifco.nl


IFCO Funderingsexpertise bv